+36 30 900 6228 | 1031 Budapest, III. kerület, Kaszásdűlő, Boglya u. 1. fsz. kapcsolat@egyboglya.hu

Minden, amit rólunk tudni lehet…

Közel 10 éve szervezünk gyermek-, családi programokat, táborokat (korábban még Kapocs néven). Egy ideje szülőknek, kisgyerekeseknek, kismamáknak is szervezünk programokat.

Nem olyan régóta nagyobb közösségek, iskolák, iskolai osztályok, tanodák, közösségi házak is hívnak bennünket. 2017 óta van egy közösségi terünk Óbudán, ez az Egyboglya (a Boglya u. 1-ben).

Szeretünk közösségben játszani, alkotni. Közel 40 szakemberrel, nyaranta 20-30 közösségi szolgálatos diákkal, 10-20 egyetemistával valósítjuk meg programjainkat.

Szaktudásunkat sokféle területről hoztuk, amit a foglalkozásokban felhasználunk.

Munkatársaink a foglalkozások, tanfolyamok, projektek, táborok, programok alkalmával a közösségi-, tapasztalati tanulásra, tevékenységre, alkotásra, kreativitásra, pályaorientációra/érdeklődésre, élményekre helyezik a hangsúlyt.

  • Családoknak segítünk a gyereknevelésben, munka-magánélet összeegyeztetésében.
  • Közösségeknek segítünk, akik a fókuszt a kisgyermekeket nevelő családokra, gyermekekre helyezik.
  • Egyetemistáknak segítünk, akik választott hívatásukat közelebb szeretnék vinni a gyerekekhez.
  • Középiskolásoknak segítünk, akik közösségi szolgálati helyet keresnek és szeretnek gyerekekkel, idősekkel foglalkozni.
  • Leendő pedagógusoknak segítünk, akik gyakorlati helyet, tapasztalatokat, mentor csapatot keresnek.

Szívesen fogadjuk azok jelentkezését, akik a környezetükben figyelmet adnának gyerekeknek, kisgyermekes családoknak, időseknek.

Céljaink

Miért csináljuk azt, amit csinálunk?

Szeretjük a várost, különösen Óbudát. Szeretünk a városban barangolni, játszani, szökőkútba lábat lógatni, titkos helyeket felfedezni, régi műhelyben dolgozni, de a modern kütyüket is… vagy a számháborút.

Szeretjük a falut is. Szeretünk falun biciklizni, holtágban fürödni, szilvalekváros kenyeret enni, csöndben lenni a mezőn, régi, vicces történeteket hallgatni vagy a helyi asszonyokkal csigatészta készítés közben beszélgetni, nótákat tanulni tőlük.

Úgy gondoljuk, hogy a városi gyerekeknek nyáron a legjobb falun, a falusi gyerekeknek pedig jó turistáskodni a városban.
A falusi gyereknek tudnia kell, micsoda érték, hogy helyben termett zöldséget ehet és amikor csak akar, kimehet a mezőre a horizontot megnézni.

A budapesti gyereknek is ismernie kell Budapesten: a környékbeli jó kis múzeumot, a kedvenc képét egy képtárban, a legjobb játszótereket vagy pékséget a közelben. 

Célunk, hogy a gyerekeknek élményeket, tapasztalatokat adjunk, amelyeket felnőtt életükhöz fel tudnak használni.

Célunk, hogy a családokat, szülőket segítsük a családi működés, családi élet-, programok szervezésében, munka-magánélet kihívásaiban, lelki egészségük gondozásában, közösségi-, élethosszig tartó tanulásukban, kompetenciáik fejlesztésében.

Célunk, hogy a gyermekeket ellátó intézményeknek, iskoláknak olyan programokat kínáljunk, melyek a tapasztalati-, közösségi tanulást, hagyományőrzést, a környezeti nevelést elősegítik.

Célunk, hogy a helyi közösség belső erőit mozgósítva körül vegye, segítse a családokat. Hogy a családok megtapasztalják, együtt könnyebb gyerekeket nevelni, családi életet élni, programokat szervezni. Hogy a közösség megtapasztalja, képes segítséget nyújtani a családoknak.

Vállalásunk

Hol? Mit? Hogyan csinálunk?

Meg szeretnénk mutatni, hogy a gyerekek az élményeken, a játék tevékenységen keresztül képesek úgy tanulni, hogy az belső tapasztalattá, motivációvá válik.

Meg szeretnénk mutatni a családoknak, szülőknek, hogy az őket körülvevő közösség képes pótolni hiányaikat, képes segíteni a családok működését, úgy hogy közben a közösség is fejlődik: pl. pótolni az elmaradt többgenerációs kapcsolatokat, egészséges működési mintákat adni.

Be szeretnénk bizonyítani, hogy az erdei iskolák mintájára a falusi iskola modell alkalmas arra, hogy iskolai osztályok működő, kis közösségekben szerezzenek saját élményű tapasztalatokat a faluközösség, családi gazdaság működéséről, hagyományőrzésről, hagyományos mesterségekről.

Meg szeretnénk győzni az egyes embert arról, hogy lelki egészség védő faktor az, ha szociokulturális kapcsolatokat teremtenek a helyi közösségben élőkkel.

Vállalásunkat gyermek-, családi, közösségi, élménypedagógiai, hagyományőrző foglalkozások, tanfolyamok, programok, projektek, táborok szervezésével, szociális segítségnyújtással, családmentorálással, mentor programok kidolgozásával, megvalósításával, élménypedagógia módszerekkel, közösségi-, informális tapasztalati tanulással, kompetencia fejlesztéssel kívánjuk elérni.

 

Szakembereink

Ismerd meg a csapatunkat!

Erdeiné Csepregi Zsóka

pedagógus, családterapeuta-jelölt

Tóth Netti

egyetemi hallgató

Hencz Margó

Kézműves, népi iparművész-jelölt

Uhrin Csaba

drámapedagógus

Inzám Éva

népi játszóház vezető

Békefi Balázs

egyetemi hallgató

Tóth Andris

grafikus, média tanár

Szűcsné Bata Lívia

pedagógus

Szabó Ágnes

művészetterapeuta jelölt

Erdei Gyula

településmérnök, ezermester

Tények röviden

filmet készítettünk

kg lisztet használtunk fel csigatészta készítéshez

zokniháborúban vettünk részt

Partnereink, referenciáink

 

 

 

 

 

 

 

 

Még nem jelentkeztél programjainkra
x

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Elfogadom Adatvédelmi központ

Pin It on Pinterest

Share This