+36 30 900 6228 | 1031 Budapest, III. kerület, Kaszásdűlő, Boglya u. 1. fsz. kapcsolat@egyboglya.hu

Egyboglya Közösség -Egyboglya Alapítvány

Minden, amit rólunk tudni lehet vagy érdemes…

 

  • Gyerekeknek segítünk a tanulásban, a szabadidő hasznos eltöltésében, készségeik fejlesztésében.
  • Kamaszoknak segítünk személyiségük, kommunikációs készségeik fejlesztésében, hogy megtalálják önmagukat, választott hivatásukat. Ennek érdekében pályaorientációs projekteket valósítunk meg.
  • Középiskolásoknak segítünk, akik közösségi szolgálati helyet keresnek és szeretnek gyerekekkel, idősekkel foglalkozni.
  • Szülőknek segítünk a munka-magánélet összeegyeztetésében, szülői kompetenciáik fejlesztésében.
  • Közösségeknek (munkahelyi, helyi, társasházi) segítünk, akik a fókuszt a gyermekeket nevelő családokra, a jobb kommunikációra, döntéshozatalra, közösségfejlesztésre helyezik.
  • Egyetemistáknak segítünk, akik választott hívatásukat közelebb szeretnék vinni a gyerekekhez. Pedagógus szakos hallgatóknak gyakorlati terepet biztosítunk, számukra mentor programot működtetünk.
  • Nyugdíjasoknak segítünk, akik hasznosan, aktívan szeretnék eltölteni a szabadidejüket.

Van egy közösségi terünk Óbudán (Egyboglya Közösségi Tér), de otthon érezzük magunkat az alföldi vagy a nógrádi falvakban is.

Szakemberekkel, egyetemistákkal valósítjuk meg programjainkat.

Munkatársaink a foglalkozások, kurzusok, projektek, táborok, programok alkalmával a közösségi-, tapasztalati tanulásra, tevékenységre, pályaorientációra, élménypedagógiára, környezeti nevelésre helyezik a hangsúlyt.

Szívesen fogadjuk önkéntes jelentkezését, akik idejüket, kreativitásukat közösségi célokra fordítanák, ill. a környezetükben figyelmet adnának gyerekeknek, szülőknek, kamaszoknak, időseknek.

Céljaink

Miért csináljuk azt, amit csinálunk?

Célunk, hogy a gyerekeknek élményeket, tapasztalatokat adjunk, amelyeket felnőtt életükhöz fel tudnak használni. Tanulásukat, továbbtanulásukat segítjük a mutimittanulsz projektben középiskolások, egyetemisták bevonásával.

Célunk, hogy a kamaszok személyiségét, kommunikációs készségeit, társas kapcsolati kultúrájukat fejlesszük. Számukra pályaorientációs alkalmakat szervezünk.

Célunk, hogy a családokat, szülőket segítsük a családi működés, családi élet-, programok szervezésében, munka-magánélet kihívásaiban, lelki egészségük gondozásában, közösségi tanulásukban, szülői kompetenciáik fejlesztésében.

Célunk, hogy a gyermekeket ellátó intézményeknek, iskoláknak, szakembereiknek olyan programokat kínáljunk, melyek az oktató-nevelő munkát, környezeti nevelést, tapasztalati tanulást, közösségi kompetenciák fejlesztését segítik. Célunk, hogy ezekkel az intézményekkel, szervezetekkel közös projekteket valósítsunk meg.

Célunk, hogy pedagógusoknak, gyerekek körül tevékenykedő szakembereknek olyan speciális önismereti, élménypedagógiai foglalkozásokat kínáljunk, amelyek nekik segítenek abban, hogy önazonosak, pihentek, kiegyensúlyozottak legyenek. Célunk, hogy az együtt nevelés a szülőkkel, családokkal gördülékenyebben valósuljon meg.

Célunk, hogy a helyi közösségek (munkahelyi, társasházi, települési) társas kapcsolati-, kommunikációs-, közösségszervezési készségei fejlődjenek.

Célunk, hogy a családok megtapasztalják, együtt könnyebb gyerekeket nevelni, programokat szervezni, családi életet élni, családi életre nevelni a gyermekeiket.

Célunk, hogy a helyi közösség megtapasztalja, képes szervezési, mentális segítséget nyújtani a családoknak, kipótolni hiányaikat, hogy a felnövekvő generációk testi-, lelki egészsége biztosított legyen. egészségesebb társadalomban nőjenek fel. 

Vállalásunk

Hol? Mit? Hogyan csinálunk?

Meg szeretnénk mutatni, hogy a gyerekek az élményeken, a játék tevékenységen, a saját tapasztalataikon keresztül képesek úgy tanulni, hogy az belső tapasztalattá, motivációvá válik.

Szeretnénk segítséget nyújtani szülőknek, hogy megtapasztalják: az őket körülvevő támogató közösség képes pótolni hiányaikat, képes segíteni a családi működést, úgy, hogy közben a közösség is fejlődik: pl. pótolni az elmaradt többgenerációs kapcsolatokat, egészséges működési mintákat adni.

Be szeretnénk bizonyítani, hogy az erdei iskolák mintájára a falusi iskola modell alkalmas arra, hogy iskolai osztályok működő, kis közösségekben szerezzenek saját élményű tapasztalatokat a faluközösség, családi gazdaság működéséről, hagyományőrzésről, hagyományos mesterségekről.

Meg szeretnénk győzni az egyes embert arról, hogy lelki egészség-védő faktor az, ha szociokulturális kapcsolatokat teremtenek a helyi közösségben élőkkel.

Vállalásunkat gyermek-, családi, közösségi, élménypedagógiai, hagyományőrző foglalkozások, programok, projektek, táborok szervezésével, szociális segítségnyújtással, mentor programok kidolgozásával, megvalósításával, élménypedagógia módszerekkel, közösségi-, informális tapasztalati tanulással, kompetencia fejlesztéssel kívánjuk elérni.

 

Szakembereink

Ismerd meg a csapatunkat!

Erdeiné Csepregi Zsóka

pedagógus, CSÉN tréner, képzésben lévő családterapeuta

Havas Ágnes

pedagógus, mediátor, CSÉN-tréner

Hangyási Kriszta

adminisztráció

Uhrin Csaba

drámapedagógus

Inzám Éva

népi játszóház vezető

Békefi Balázs

egyetemi hallgató

Tóth Andris

grafikus, média tanár

Hencz Margó

Kézműves, népi iparművész

Szabó Ágnes

pedagógus, művészetterapeuta

Erdei Gyula

településmérnök, ezermester

Tűzkő Salamon

egyetemista, rubik kocka oktató

Richter Zsuzsi

művésztanár

Szabó Ágnes

népi játszóház vezető

Vermes Kornél

egyetemi hallgató, rubik kocka oktató

Szűcsné Bata Lívia

pedagógus

Haragonics Zalán

pedagógus, drámainstruktor

Lak Gyula

örökös Mikulás

Lombár Eszter

építész szakos egyetemi hallgató

Spekker Ágota

egyetemi hallgató

Bércziné Nagy Irma

ny.pedagógus

Tények röviden

filmet készítettünk a gyerekekkel!

kg lisztet használtunk fel csigatészta készítéshez

zokniháborúban vettünk részt

Partnereink, referenciáink

 

 

 

 

 

 

 

0