+36 30 900 6228 | 1031 Budapest, III. kerület, Kaszásdűlő, Boglya u. 1. fsz. kapcsolat@egyboglya.hu

Táborok korona vírus idején 2.0

2021. ápr. 27.korona vírus, napközis tábor, nyári táborok, ottalvós tábor, Táborok0 hozzászólás

Idén is táborozunk ?! 🙂 🥴

Reméljük igen.
Még nem jött ki a rendelet, nem ismerjük az idei ajánlásokat, részletszabályokat, de természetesen készülünk, tervezünk, mint ahogy 10 éve minden nyáron.
Köszönjük a sok érdeklődést Tőletek!️ 😊
A gyerekeket nagyon sajnáljuk, de ugyanakkor nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy így megbirkóznak ezzel a felnőttet is próbára tevő helyzettel, amit a covid hagy maga után. 
Tavaly már azt hittük begyakoroltuk a covid tábort … akkor is terveztünk, vigyáztunk … de most úgy látjuk, idén szigorúbb szabályokat kell alkalmaznunk a gyerekek, a családok érdekében.

Mi lesz másképp? (nemcsak a covid miatt)

Már tavaly is jobban tematizáltuk a tábori programokat és korcsoportokban táboroztak a gyerekek, pl. a napközis táborban. Idén ezt kicsit tovább id gondoljuk.
– Idén közösségi szolgálatra (50 óra) csak régi táborozókat fogadunk. Ha egyáltalán fogadunk…még ez változhat.
– Csak oltott munkatársak lesznek a táborokban.
-Napközis táborban nem lesz pénteki táborzáró továbbra sem .
-Megpróbáljuk Csillaghegyen megoldani az eldobható műanyag tányérokról rendes tányérokra átállást. ANTSZ elv az eldobható műanyag tányérok használata… de annyira környezetszennyező… sajnos nincs mosogatógép a közösségi házban… szerzünk egyet, ha törik, ha szakad! Beszámolunk, hogy sikerült a projekt.
-Már tavaly bevezettük a víztartály-saját névvel ellátott kulacs verziót. Bevált. Megtartjuk.
-Lesz reggeli lázmérés, távolságtartás. …és nem csak reggel tartjuk a távolságot. 🙂

 

…részletesen.

Lesznek olyan programelemek, amelyek járvány ellenére sem maradhatnak el: pl. ebéd utáni süti (napközis tábor). Erről a táborunkról már többet írtunk.

Kamasz táborunk csak délutáni tábor. Azért lett ilyen, mert az igényekből indultunk ki, hogy délelőtt a kamasz aludjon jó sokáig, ha megteheti. Ebéd után pedig bejön hozzánk és az érdeklődésének megfelelő programokon vesz részt. A napközis tábor délutáni sávjában is lesz „kamasz részleg” , tehát hozzájuk csatlakoznak azok, akik csak délután táboroznak velünk. A kamaszok délutánja is jobban tematizálódik mint eddig. Adott hétre 1 foglalkozás mellett köteleződnek el, pl, programozás, képzőművészet, drámajáték-színpadi játék.

A Turistáskodó tábor a sok szabadtéri program és a kevés létszám (max. 15 fő) miatt kedvező helyzetben van járványügyi szempontból, ugyanakkor a tömegközlekedésre kiemelten figyelünk és biztosan fog szerepelni a „hátizsák szabályzatban” a folyékony fertőtlenítőszer és a maszk is.

A Falusi tábor ottalvós (egy légtérben alszik 4-5 táborozó gyermek), de ez a táborunk nyár végén van és addig még jobb helyzetbe kerülhetünk járványügyi szempontból. Az együtt alvók sokszor testvérek, barátok.

A Falusi családos táborban az együtt alvók családtagok, az étkezéseknél, programoknál betartjuk a higiénés szabályokat.

Az ÁNTSZ ajánlások miatt maximáljuk idén is a táborozó gyerekek létszámát.

…de minden ellenére nagyon jó programokkal készülünk idén is, mert a gyerekek megérdemlik a vidámságot, az alkotást, a közös játékot. 🙂
Az Egyboglya Táborokról további infók, jelentkezés: https://egyboglya.hu/taborok-2021/