+36 30 900 6228 | 1031 Budapest, III. kerület, Kaszásdűlő, Boglya u. 1. fsz. kapcsolat@egyboglya.hu

Egyboglya Öko tábor a Tisza-tónál

Jelentkezés itt!

A jelentkezés menete:

1. Válaszd ki a kívánt turnust!

2. Add meg a részvevők számát, majd kattints a "Jelentkezés" gombra.

Amennyiben több turnusra is szeretnél jelentkezést leadni, meg kell ismételni a fenti lépéseket a megfelelő további turnus hét kiválasztásával!

70.000 Ft

(Ha a gyermek már részt vett általunk szervezett táborban, vagy most a testvérével együtt fog résztvenni, jelöld be ezt a kedvezményt!)

A program leírása, tudnivalók

Öko tábor a Tisza-tónál

Falusi kalandok városi gyerekeknek
Öko-, fenntarthatósági és közösségi szemléletű tábor
8-15 évesek számára
(aki ebben a tanévben fejezte be az általános iskolai tanulmányait)
szálláshely: Tiszadorogma, Dorogma vendégház
IDŐPONTOK:
1. tábori hét: 2023. júl. 30 - augusztus 4. (vasárnap-péntek) BETELT!
2. tábori hét: 2023. aug. 6 - aug. 11-ig. (vasárnap-péntek) BETELT!

Foglalkozásvezetők:
Békefi Balázs egyetemi hallgató ELTE
Putnoky Zita egyetemi hallgató DE
Hlinyánszky Doma 1. hét /Zétényi Lina 2. hét drámainstruktorok
SZIE egyetemi hallgatók
Erdeiné Csepregi Zsóka pedagógus, táborvezető
Közreműködők:
Sánta Ottó bácsi, Anikó néni, helyi-, környékbeli gazdák, helyi lakosok/mesterségek képviselői, ifjúsági segítők (régi táborozók)

Kifejezetten városi, nagyvárosi környezetben élő gyerekeknek, kamaszoknak javasoljuk ezt a tábort, ahol saját élményű tapasztalatokat tudnak szerezni a falusi életről, helyi hagyományokról, a fenntarthatóságról, ökológiai szemléletről. A gyerekek öko, fenntarthatósági, természetvédelmi, gasztro programokon vesznek részt (pl. állatok-, növények gondozása, ismerete, kertészkedés, sütés-főzés, befőzés, horgászás/halászat, traktorozás, tanya látogatás, falusi mesterségek, portalátogatások), ahol kipróbálhatják magukat tevékenységekben. A táborban magunkat látjuk el, a gyerekek aktívan részt vesznek a tábor napi tevékenységeiben (közös főzések, zöldségek, gyümölcsök szedése a kertből, bicikli szerelés, közös helyiségek takarítása). A helyi közösség, a tiszadorogmai nagymamák és nagypapák, gazdák kedvesek, vendégszeretőek, közreműködői a tábornak. A Tisza-tó, a Tisza, a mezőségi táj szolgáltatja a táborhoz a díszletet. A bicikli fontos kelléke a tábornak: ezzel közlekedünk a faluban és a távolabbi (pl. szomszéd falu, közeli tanya, szomszéd falu holtág szabad strandja - gáton nincs autó forgalom) helyszínekre.

A biciklidet ne hagyd otthon!
Utazásszervezés: egyénileg vagy szervezetten: Bp-Keleti pu-ról, a költségét nem tartalmazza a tábori díj. (kb. 9000 Ft volt 2022-ben)
Részvételi feltételek:
-online jelentkezés, részvételi díj utalása, szülői nyilatkozat (letölthető, de eredetiben szükséges hozni a tábor 1. napján)
-a gyermek már táborozott velünk vagy ismeri a gyermeket legalább egy foglalkozásvezető! Ha ez nem megoldható (pl. külföld, Szegeden lakik), keressék előzetesen a táborvezetőt, valamilyen megoldást kitalálunk. 

Amennyiben még nem ismerjük egymást, ismerkedni lehet velünk a csillaghegyi napközis tábor idején: Napközis tábor Óbudán, 2023. jún. 19 - júl. 14). Ezzel kapcsolatban keressék a táborszervezőt e-mailben. Amennyiben a napközis tábor végéig nem tudtunk összeismerkedni a gyermekkel, úgy nem vállaljuk a táboroztatását. 
A tábor díja 1 hétre: 70000 Ft
Kedvezmények: (nem összevonhatóak)
törzstáborozó/testvér: 2000 Ft/gyermek: 68000 Ft
A táborszervező fenntartja a jogot, hogy az étkezési, szolgáltatási költségek emelkedésének függvényében emelje a tábor részvételi díját a táborra történő jelentkezési időszakon belül. Amennyiben a jelentkezés, befizetés megtörtént, további áremelést nem érvényesítünk a tábori díjban.
Szükséges hozni: vízi cipő, biciklis bukósisak, hálózsák (a tábor előtt részletes tájékoztatót küldünk)

Lemondás feltételei az ÁFSZ szerint.
A tábori hetet megelőzően (részletes tábori tájékoztatót küldünk.
A Szülői Nyilatkozat letölthető hamarosan. Ezt a gyermeknek kitöltve, aláírva magával kell hoznia a táborba.

További információk:
Erdeiné Csepregi Zsóka táborvezető
kapcsolat@egyboglya.hu
30-900-62-28

Válogatás a korábbi (2011-2022) falusi öko táborok képeiből :